chevron_right
Monitorul oficial local

PISCINA „CSÍKI CSOBBANÓ” SĂRBĂTOREȘTE 10 ANI DE EXISTENȚĂ

Csobb3

Au trecut 10 ani de la inaugurarea piscinei „Csíki Csobbanó”. Baza sportivă, care găzduiește competiții din ce în ce mai prestigioase, își sărbătorește aniversarea printr-o zi a porților deschise.  Cu ocazia anunțării evenimentului aniversar, administratorii și-au prezentat în cadrul conferinței de presă organizată astăzi și planurile de viitor.

 

Piscina „Csíki Csobbanó” a fost inaugurat la 1 mai 2013. Investitorul principal a fost Compania Națională de Investiții (CNI), municipalitatea asigurând o treime din costuri. Baza sportivă are, printre altele, două bazine de înot și două saune (finlandeză și cu infraroșu), fiind construită de către societatea ACI Cluj din Cluj-Napoca. Piscina oferă facilități de antrenament atât pentru sportivii profesioniști cât și pentru populația iubitoare de înot, fiind, de asemenea, locul de desfășurare a programului Kori&úszás pentru elevi.

Pentru a marca această aniversare, operatorul bazinului de înot, SC Csíki Sport és Rekreatív SRL a organizat astăzi un eveniment de presă pentru a prezenta istoria bazinului și obiectivele sale pentru viitorul apropiat, inclusiv programul zilei porților deschise din 1 mai.

„În fiecare vară efectuăm lucrările de întreținere necesare. În acest an intenționăm să realizăm o intervenție de mai mare amploare decât de obicei: vom zugrăvi întreaga piscină, vom înlocui filtrele, vom renova saunele și vom moderniza sistemul de acces. Anul viitor dorim să ne extindem oferta prin amenajarea unei saune cu aburi și a unei săli de sare” – a declarat Páll Andrea, directorul societății municipale.

„Numărul de vizitatori a arătat o ușoară scădere după primii ani de funcționare. Totuși avem un grup de bază care revine cu regularitate, iar aproximativ o mie de copii iau lecții de înot în fiecare săptămână. Înb același timp nu mai puțin de cinci cluburi sportive antrenează alți trei sute de copii în piscinele noastre. Am organizat deja șase campionate naționale. Dintre acestea  campionatul național de cadeți care s-a desfășurat anul trecut a fost cel mai popular turneu de înot din România din toate timpurile” – a declarat Trandafir Norbert, managerul bazinului de înot. Acesta a precizat că piscina este în curs de acreditare la Federația Internațională de Natație. Primirea acreditării internaționale ar putea oferi posibilitatea organizării unor competiții internaționale prestigioase.

Complexul își va sărbători cea de-a zecea aniversare printr-o zi a porților deschise: la 1 mai, persoanele înregistrate în prealabil vor putea utiliza gratuit cele două bazine de înot și saunele între orele 9 și 21, în condițiile prevăzute în regulamentul de funcționare. Cei interesați se pot înregistra pe pagina de Facebook Csíki Csobbanó.

Csobb3