chevron_right
Monitorul oficial local

COMERCIALIZAREA PRODUSELOR CU OCAZIA RUSALIILOR SE VA DESFĂŞURA CU RESTRICŢII

Pentru a păstra demnitatea pelerinajului, activităţile comerciale vor fi supuse unor reglementări stricte şi în acest an. Vânzătorilor li se permite să vândă doar anumite produse şi aproape exclusiv în spaţii private.

 

 

Obiectivul ferm al Primăriei este de a evita orice fel de comercializare nepotrivită în timpul pelerinajului din 4 iunie. În acest scop a fost emisă Dispoziţia primarului nr. 763/2022, care prevede că începând de vineri, 3 iunie, orele 8 până sâmbătă, miezul nopţii pe spaţiile publice din zona Şumuleu-Ciuc se poate comercializa doar apă potabilă îmbuteliată.

Dispoziţia nu restricţionează activităţile comerciale ale magazinelor cu autorizaţie de funcţionare permanentă, totodată permite vânzarea de produse de artizanat, cărţi, obiecte religioase, produse de panificaţie, cozonac, langoş, turtă dulce, îngheţată, băuturi răcoritoare şi porumb fiert numai pe proprietăţi private pe următoarele străzi: pe strada Szék (inclusiv zona situată între strada Ion Căianu şi Câmpul Mare), strada Ion Căianu de la nr. 2 la 22., precum şi strada Şumuleu Mic până la casa cu numărul 17.

Locaţia târgului de artizanat va fi amenajată  pe piaţa situată în faţa Casei de Studii „Jakab Antal” şi vizavi de casa de copii.

De asemenea, este interzisă comerţul ambulant, cu excepţia anumitor publicaţii şi a diferitelor obiecte bisericeşti.

Toate tipurile de comerţ necesită autorizare de la compartimentul de comercializare al Primăriei. Autorizaţia poate fi obţinută la sediul Primăriei, biroul nr. 21 între orele 8 şi 16, dar nu mai târziu de vineri, până la ora 15.00. Compartimentul primeşte solicitanţii şi miercuri (1 iunie, zi liberă).