chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A Központi Fejlesztési Régió hírei

ANUL 2022, LUNA ALERGĂRII! CROSUL EUROPEI – SĂNĂTATE ȘI RELAXARE ÎN ȘCOALĂ ȘI NATURĂ

Crosul Virtual înseamnă participarea voluntară a cetățenilor din Regiunea Centru, care se înscriu online la această activitate și care utilizează o aplicație de fitness care le înregistrează activitatea sportivă, exclusiv în afara locuinței. Locuri disponibile: 100 la nivel regional. Înscrierea și startul pot fi făcute oricând în intervalul 1 noiembrie (9:00) – 15 decembrie (23:59) 2022.

Traseul va fi ales de fiecare participant în parte. Distanța minimă parcursă trebuie să fie de 2 km.

Pentru cei care doresc să participe, mai multe detalii, regulamentul și înscrierea se pot realiza prin formularul: https://forms.gle/4TcC64qyCHNxBJuC9.

 

PESTE 400 DE TINERI DIN REGIUNEA CENTRU ACCEPTĂ PROVOCAREA PRIETENIEI EUROPENE!

EUROPE DIRECT Regiunea Centru susținut de structura gazdă – Agenţia pentru Dezvoltare Regională CENTRU, în parteneriat cu Asociația Emanoil, propun tinerilor din Regiunea Centru să se implice social și creativ alături de prieteni, să afle informații despre programele dedicate lor, să se distreze și să meargă acasă cu diverse materiale utile.

Sub denumirea European Frienship Challenge, tinerii din 12 licee din Regiunea Centru sunt așteptați să se implice la un eveniment dinamic și antrenant, sub supravegherea cadrelor didactice și sub îndrumarea echipei Europe Direct Regiunea Centru.

Pentru mai multe informații, accesați linkul https://europedirect-adrcentru.ro/peste-400-de-tineri-din-regiunea-centru-accepta-provocarea-prieteniei-europene/

  

INIȚIATIVELE „CUNOAȘTEREA UE” – PENTRU ȘCOLI

O nouă acțiune Erasmus +/Jean Monnet, le permit școlilor să solicite finanțare pentru a preda despre UE în sălile lor de clasă. Granturi de până la 30,000 EUR pe o perioadă de 3 ani sunt acum disponibile pentru prima dată pentru școlile care doresc să participe la această inițiativă.

Prin Inițiativele „Cunoașterea UE”, profesorii vor fi sprijiniți să facă acest lucru. În paralel cu acțiunea Jean Monnet de formare a cadrelor didactice, școlile și rețelele de școli care doresc să caute soluții pentru a preda despre UE în sălile lor de clasă pot beneficia de acest sprijin financiar.

Mai multe detalii veți găsi pe linkul  https://erasmus-plus.ec.europa.eu/ro/opportunities/opportunities-for-organisations/jean-monnet-actions

 

PROGRAMUL REGIONAL CENTRU 2021-2027 ESTE APROBAT DE COMISIA EUROPEANĂ

Mai mult de 1,38 miliarde euro, fonduri nerambursabile, vor fi gestionate de ADR Centru pentru dezvoltarea județelor Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș Și Sibiu.

În 23 noiembrie 2022, va avea loc în Târgu Mureș evenimentul de lansarea regională a Programului Regiunea Centru”

Mai multe detalii veți găsi pe linkul: http://www.adrcentru.ro/comunicare/programul-regional-centru-2021-2027-este-aprobat-de-comisia-europeana/